Ja, nu er det jo en hjemmeside med opskrifter. En lang øvelse i at lave god mad. Men det kræver jo trods alt altid en vis portion forberedelse. Og nogle gange glemmer man jo bare det. Det er det, vi skal tale om nu.

I supermarkedet

Du er sulten. Du står i et supermarked. Du kigger på de forsmurte sandwiches. Musikken intensiveres. Kameraet zoomer ind på sveddråberne på din pande.

MEN så kommer du i tanker om, at du bare kan købe noget andet. Du vælger fx. nogle lækre brunchpølser eller en pakke saltede mandler eller en pose ristede flæskesvær fra chipshylden. Hvis du har adgang til en vandhane, så kunne du da også lige skylle en agurk og spise sammen med. Happy ending!

På restaurant

En restaurant er mange ting. Et fancy spisested i gågaden med hvide duge på bordene. En familierestaurant med papir som tallerkener og musik leveret af hujende børn i en boks med klatrestativ og rutsjebane. Mors køkken (det siger jeg kun, fordi mine børn er små. Når de bliver større vil jeg nok protestere over den klassificering).

MEN det, der er vigtigt: 1) Man skal spise. 2) Der er sociale regler, der gælder. 3) Du er ikke herre over menuen. Hvad gør du?

Gå efter kødet!

Kød er der jo næsten altid (på nær på Nørrebro. You’re on your own there, kiddo). Bestil en burger, smid brødet ud. Bestil hotwings. Spis en frikadelle. Eller vildt med sovs. Lad kartoflerne ligge.

I handskerummet

Hvis du har et sted at gemme lidt af vejen til en regnvejrsdag, så er langtidsholdbare små poser en god ide at pakke ind på små opbevaringssteder. En pose nødder, flæskesvær eller mintpastiller (sødet med polyoler) kan være gode at hamstre op på – det holder næsten for evigt og kan redde dig fra at vælge den der cheatday til, fordi du ikke lige kan finde andet (du kommer til at fortryyyde deeeet).