Et stykke keto - eller kulhydratreduceret - kransekage
Et stykke keto – eller kulhydratreduceret – kransekage

Den bliver altså ikke så flot som dem, man køber i butikkerne. Men man får en masse ros for den alligevel. Og det er nok også derfor jeg bliver ved med at lave den selv. Jeg er en sucker for ros 😀

Anyway, så er der nu alligevel andre gode grunde til at lave den selv:

  • det er billigere. Selv med den ret så dyre sukkererstatning – erythritol – var kiloprisen under det halve af den butikskøbte kage.
  • det er overraskende nemt at få et anstændigt resultat (men svært, hvis du skal vinde en bagedyst, tænker jeg)
  • og naturligvis: man får kage med færre kulhydrater i!

Husk vægt og målebånd, når du laver ringene – det gør det hele lidt lettere.

Kransekage

Forberedelsestid: 2 timer

Kogetid: 15 minutter

Tid i alt: 2 timer, 15 minutter

Kategori: Højtider

Cuisine: Dansk

Portioner: 12

Kransekage uden sukker - LCHF / Keto | Diet.dk

Hvis man nu syntes at kransekage er uundværligt, så kan man godt lave en mere keto-venlig udgave af den traditionelle nytårskage. Med lidt smagsforstærkere i form af nogle essenser, så bliver det også svært at smage forskel.

Dog skal man lige huske at mandler har ret mange kulhydrater. Og man skal også huske at være varsom med at spise for meget af kagen på grund af de store mængder erythritol. Men lidt. Det kan vi da godt få plads til 🙂

Ingredienser

  • 350 g mandler
  • 150 ml vand
  • 250 g erythritol
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk karamelessens
  • 1 tsk mandelessens
  • 1 tsk vanilleessens
  • æggehvide og flor-erythritol til glasur

Instruktioner

  • Skold mandlerne og smut dem
  • Varm mandlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter – de skal være lidt gyldne
  • Opløs 125 g erythritol i 150 ml vand i en gryde over lav varme
  • Blend de let afkølede mandler i en foodprocessor eller lignende til du opnår en mel-agtig konsistens
  • Tilsæt erythritol/vand-opløsningen i mandelmelet – enten under omrøring eller efterfulgt af omrøring. Nu har du marcipan
  • Tilsæt yderligere 125 g erythritol, 2 æggehvider og essenserne og blend lidt mere, til det hele samler sig. Nu er massen blevet til kransekagedej.
  • Tænd ovnen på 200 grader traditionel (ikke varmluft).
  • Nu skal dejen formes til ringe. Det er en god ide at måle dejen ud: Min øverste ring vejede 40 g, den næste 50 g, så 60 g osv. På samme måde rullede jeg dem ud i længder efter en lineal – den første 13 cm, så 15 cm, så 17 cm osv. Jeg havde lidt i rest, som blev lavet til en spids til toppen og et par små bolde som smagsprøver.
  • Bag midt i ovnen i 20 minutter – jeg vendte pladen godt halvvejs, da de inderste ringe fik mere varme end de yderste. Hold lidt øje med dit bagværk og tag dem ud når de er meget gyldne.
  • Når ringene er kølet ned kan du pynte dem med glasur og stable tårnet. Lim lagene sammen med glasur. Pynt med nytårs-gejl og halløj 🙂

Noter

Det er ret svært at forme en perfekt kransekage. Endnu mere, når man ikke kan rulle sig fri i uendelige mængder flormelis. Husk at fortælle dit perfektionistiske alterego, at det er i skønhedsfejlene man ser, at du selv har stået for mesterværket. Lavet med flid og kærlighed!

Ernæringsfakta

Kransekage

Portioner 67 g

Mængde Per Portion
Kalorier 159
% Daglig Værdi*
Fedt i alt 13 20%
Mættet Fedt 0
Transfedt
Kolesterol 0
Natrium 0
Kulhydrater i alt 4 1.3%
Kostfibre 0
Sukker
Protein 8
Vitamin A Vitamin C
Kalcium Jern

* Daglige Procent Værdier er baseret på en 2.000 kalorie kost. Dine daglige værdier kan være højere eller lavere, alt efter dine kalorie behov.

http://diet.dk/kransekage/