Kender du de mennesker, som kan nyde en grøntsag rå? Jeg er ikke en af dem. Allerhøjst gemt i sovs eller dressing. Derfor hjælper det på mængden af indtagelse, hvis de dersens grønne sager har lagt i en lage rigtig længe. En sød og salt en. Det forandrer smag og tekstur, så de pludselig bliver lækre.
Derudover er det lidt nemmere lige at få spist en masse salat, hvis grøntsagerne er forskæret og nemme lige at hive ud af et glas. (Det er vel også derfor der bliver spist så meget kødpålæg – det er nemt lige at smide på en mellemmad. Og det holder forholdsvist ret længe i køleskabet)
Min mellemmad består så ofte af salatblade med lidt kød – fx. et par skiver pålæg eller en lille dåse tun – en stak icebergsalat og en god bunke syltet sundt stads. Og nå ja dressing. Masser af dressing.
Så sylt grøntsager fordi:
- det smager godt
- det er nemmere at fikse noget sundt mad i en fart med syltet grønt på lager
- det kræver ikke meget arbejde og det holder læææænge
- det er billigt
- din version er næsten uden kulhydrater – totalt Keto og LCHF
Noter
De fleste faste grøntsager kan syltes. Men lad være med at prøve med salatblade og den slags. Det bli’r klamt…. Du kan også tilføje krydderier – jeg foretrækker bare at krydre med pestoer og dressinger ved servering. På billedet har jeg syltet agurker med hvidvinseddike og rødløg med rødvinseddike.
Ingredienser
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- ½ dl erythritol
- 1 tsk salt
- lidt peber
- og en grøntsag, der egner sig til syltning
Instruktioner
- Bring ingredienserne i kog.
- Skær din grøntsag i skriver eller stykker og læg dem i et patentglas eller anden tæt og varmebestandig (og fødevaregodkendt) beholder.
- Hæld lagen fra gryden over grøntsagerne, til glasset er helt fyldt.
- Luk låget helt tæt.
- Grøntsagerne er klar til at spise med det samme, men det bliver bedre efter et par dage.
Seneste kommentarer