Chiagrød

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 120 minutter

Portioner: 1

Du åbner køleskabet 500 gange hver dag, ik’? Jeg gør i hvert fald. Jeg åbner og står bare der og glor på maden. Jeg skulle slet ikke hente noget. Måske keder jeg mig bare. Og så tager jeg noget mad alligevel. På den måde er der gået meget pålægschokolade til igennem tiderne.

Nu forsøger jeg at have andet nem snack på lager. For i virkeligheden, så handler det om tilgængelighed mere end så meget andet. Det skal være nemt. Der kvalificerer chiagrød sig bare godt. Det er nemt at lave og nemt at tage med og nemt at spise. Og så er det sødt og blødt og dejligt. Måske bidrager de der chiafrø også til noget sundhed, men det er ikke så vigtigt …

Det skal du bruge:

30 g chiafrø
30 g erythritol
lidt vanille
150 ml mandelmælk
og
10 dråber bananekstrakt eller 5 g ægte kanel eller 5 g kakao

Sådan gør du:

Bland de tørre ingredienser i et syltetøjsglas eller lignende portionsanretning

Tilsæt mandelmælken og rør det sammen med det samme

Lad det stå og trække i et par minutter inden der røres endnu en gang

Stil det i køleskabet et par timer eller mere.

Chiagrød

Næringsindhold pr. 100g:

88 kcal

2 g. kulh.*

4 g. protein

6 g. fedt

4 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.