Omelet med champignon og spirer

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Portioner:

Omelet er en lækker klassiker, som kan fyldes med mange forskellige grøntsager – jeg har her valgt champignon og spirer.

Æg har jeg altid mange af på lager – de holder længe og kan bruges i alt muligt forskelligt. Jeg arbejder også på altid at have champignon på lager ved at dyrke dem selv – det virker ikke så godt endnu. Og purløg kan jeg kun dyrke udendørs og altid kun der, hvor jeg havde planlagt at noget andet skulle være – hvad sker der for det? Nå – men spirer, DET fungerer godt. Dem dyrker jeg selv i køkkenet. Men de kan også bare købes, der hvor man køber salat. Og man kan også bare købe salat.

I øvrigt så revnede min flotte omelet, da jeg ville folde den over på midten. Så var det jo heldigt at jeg havde alle de der spirer til at dække ulykken…

Det skal du bruge:

30 g olie - fx. kokosolie
½ tsk hvidløgspulver
50 g mandelmælk, usødet
4 æg
salt
peber

100 g champignon
25 g spirer eller bare noget salat
purløg

Sådan gør du:

Lad olie og hvidløgspulver simre lidt på en pande over lav varme - min var på 3 ud af 9 - mens du slår 4 æg ud i en skål. Pisk æggene til en ensartet masse sammen med mandelmælken. Hæld æg (og mandelmælk) ud på panden og drys med salt og peber. Lad det stå og varme igennem over lav varme indtil omeletten er næsten tør på overfladen - der vil sikkert være lidt olie og æggeblomme, som stadig er vådt og flydende, men det er helt fint. Det tager 15-20 minutter. Hvis panden er for varm vil omeletten blive sort på bunden, så tålmodighed betaler sig her.

Når omeletten er færdig lader du den glide af panden over på en tallerken, hvor du kan pynte den med champignon, spirer og purløg.

Omelet med champignon og spirer

Næringsindhold pr. 100g:

154 kcal

0 g. kulh.*

8 g. protein

9 g. fedt

0 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.