Ovnbagte squash med ost og chili

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Portioner:

Smeltet ost går bare godt med næsten alle grøntsager – og selvfølgelig er squash ingen undtagelse. Og på denne måde er de lige så nemme at lave som at smøre en mellemmad. Jeg har krydret dem med oregano og rosmarin (DET bruger jeg meget af) og lige givet dem et lille kick med tørret chili. Krydderier er vigtige!

Jeg er ikke helt tilfreds med den ost, jeg fik købt mig dog. Jeg har ikke været opmærksom på, at jeg havde valgt en ost med lige rigeligt kartoffelstivelse i. Jeg foretrækker ost, der bare er ost – jeg synes, det både smelter og bruner bedre. Og så er der jo hele det der med low carb, jo…

Det skal du bruge:

2 squash (ca. 500 g)
salt

15 g olie - fx. kokosolie
150 g revet ost - fx. gouda
Rosmarin
Oregano
Chili

Sådan gør du:

Skær to squash over på langs og drys med dem med en god mængde salt. Lad dem stå og vente i 15-20 minutter mens saltet trækker væsken ud af squash'ene.

Dub squashene tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Læg squashene i et ovnfast fad, hæld lidt olie over hver og fordel revet ost over dem. Drys med rosmarin, oregano og chili - og måske også lidt mere salt.

Bag i ovnen ved 180 grader i 25 minutter og nyd dem så snart de er kølet lidt ned.

Ovnbagte squash med ost og chili

Næringsindhold pr. 100g:

85 kcal

3 g. kulh.*

7 g. protein

5 g. fedt

0 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.