Rødkål

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 120 minutter

Portioner: 6

Klar vinterfavorit. Og julefavorit. Jeg er ved julebordet for rødkålen. Og måske også anden. Og medisteren. Men mest fordi de to sidste passer godt til rødkål.

Foodgeek‘en Rune har lavet en opskrift på rødkål, som jeg har lavet mange gange nu. Prøv den!

Det skal du bruge:

1 dl andefedt eller olivenolie
2 dl rødvinseddike
4 dl usødet koncentreret solbærsaft (det der til saftevand)
1 spsk salt
1 dl erytrithol (gerne brun farin udgaven)
1 rødkålshoved

Sådan gør du:

Hæld fedt/olie i en stor gryde. Varm op sammen med rødvinseddike, solbærsaft, salt og erytrithol til det koger. Skru ned på lav varme.

Snit kålen til små strimler - brug en foodprocessor eller sæt en hel dag (cirka!) af til opgaven.

Læg rødkålen op i gryden og lad det stå over lav varme i et par timer under låg. Hæld på glas.

Rødkål

Næringsindhold pr. 100g:

36 kcal

2 g. kulh.*

0 g. protein

3 g. fedt

1 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.