Sprøde, salte tang-snacks

Forberedelsestid: 1 minutter

Tilberedningstid: 1 minutter

Portioner: 3

Nu bliver det lidt mærkeligt! Men det her har de åbenbart gjort i Korea i evigheder. De tager tang og behandler det som om det var en kartoffelchips – masser af salt og olie på. Og det er bare GODT!

Det er meningen at man skal finde nogle ark med u-ristede tang – det kan jeg bare ikke. Jeg må nøjes med de ristede tang-ark, som man finder i sushi-afdelingen. Dem tager jeg med hjem som var det en lille skat, og pakker dem ud på mit køkkenbord – nu skal vi have snacks!

Først pensler jeg den ene side (helst den glatte – ellers kan man pensle i evigheder) med smeltet kokosolie, derefter lægger jeg arket op på min brødrister og tænder. Den skal bare have ganske kort tid – måske 1 minut – indtil arket tager sig en lime-grøn farve. Imens man venter pensler man det næste ark. Så tager man arket af og lægger en ny på – samme procedure.

Når olien er kølet lidt ned kan man samle en stak og klippe dem i mundrette størrelser. Så er det meningen at man skal gemme dem i en slags lufttæt beholder, men vi plejer at spise det med det samme. Det er virkelig godt!

Det skal du bruge:

3 pk. Sushitang á 14g pr. pakke
10 g kokosolie
salt

Sådan gør du:

Pensel et ark tang med kokosolie på den glatte side af arket. Drys med lidt salt.
Varm arket et minuts tid på brødrister indtil det bliver lime-grøn.
Lad arket køle en smule og klip det i mundrette stykker med en saks.

Sprøde, salte tang-snacks

Næringsindhold pr. 100g:

479 kcal

37 g. kulh.*

33 g. protein

22 g. fedt

0 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.