Stuved Hvidkål

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Portioner: 4

Når grøntsagerne er pakket ind i hvid sovs, så opdager man nærmest ikke at man spiser noget sundt, vel? Men det gør man her – faktisk ret så meget. Kålen smager mildt men fylder meget. Og udover at bidrage med alle grøntsagernes sædvanlige og åbenlyse fordele, så har den både blødhed og knas, som bare giver retten et dejligt bid.

Friske grøntsager er ofte at foretrække – men lige kål, ik å; det er altså lidt meget arbejde. Når man skal snitte det, så kan det godt mærkes i armene. Hvis man ikke har noget imod det, så skal man bare købe den friske udgave. Den fra frysedisken er bare allerede hakket og forkogt. Og kan holde rigtigt længe i fryseren. Det er så nemt. Jeg kan godt lide nemt.

Det skal du bruge:

20 g mel
30 g kokosolie
400 ml kokosmælk
500 g hvidkål

salt og peber
(og måske lidt tørret chili eller muskatnød)

Sådan gør du:

Bland mel og kokosolie en en gryde og lun det op. Tilsæt kokosmælk og kog det op under konstant omrøring. Sovsen skal tykne - men helst uden at klumpe.

Tilsæt hvidkål. Hvis du ikke er vært for et madlavningsprogram, så kan du bare købe forhakket og forkogt hvidkål fra frysedisken og hurtigt koge det op og servere. Hvis du er gået all in på madlavningsprojektet, så skal den hele hvidkål først snittes, koges i et kvarters tid til det er mørt, knuges for vand og SÅ tilsættes.

Husk at smage til med salt og peber - og måske lidt krydderi.

Serveres gerne med nogle kogte kålpølser - det er det sønderjyderne har lært mig i hvert fald 🙂

Stuved Hvidkål

Næringsindhold pr. 100g:

139 kcal

5 g. kulh.*

2 g. protein

13 g. fedt

1 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.