Kender du de mennesker, som kan nyde en grøntsag rå? Jeg er ikke en af dem. Allerhøjst gemt i sovs eller dressing. Derfor hjælper det på mængden af indtagelse, hvis de dersens grønne sager har lagt i en lage rigtig længe. En sød og salt en. Det forandrer smag og tekstur, så de pludselig bliver lækre.
Derudover er det lidt nemmere lige at få spist en masse salat, hvis grøntsagerne er forskæret og nemme lige at hive ud af et glas. (Det er vel også derfor der bliver spist så meget kødpålæg – det er nemt lige at smide på en mellemmad. Og det holder forholdsvist ret længe i køleskabet)
Min mellemmad består så ofte af salatblade med lidt kød – fx. et par skiver pålæg eller en lille dåse tun – en stak icebergsalat og en god bunke syltet sundt stads. Og nå ja dressing. Masser af dressing.
Så sylt grøntsager fordi:
- det smager godt
- det er nemmere at fikse noget sundt mad i en fart med syltet grønt på lager
- det kræver ikke meget arbejde og det holder læææænge
- det er billigt
- din version er næsten uden kulhydrater – totalt Keto og LCHF
De fleste faste grøntsager kan syltes. Men lad være med at prøve med salatblade og den slags. Det bli’r klamt…