Is med kakao

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 240 minutter

Portioner: 2

Man kan hvad man vil. Intet er umuligt for den, som bærer viljen i hjertet. Og hvis man har viljen… og is-crawing, så kan man også lave is i en almindelig fryser. Du skal bare lige indstille dig på, at den er omkring ligeså krævende som et barn. Men dem har man jo også uendelig kærlighed til.

Jeg fylder isen på syltetøjsglas og går i fryseren for at ryste dem ræ’di’ godt hver halve time en otte til ni gange. Så fryser den jævnt og uden de skarpe iskrystaller. Tilsat alkohol hjælper også lidt.

Nu er det jo en is tiltænkt kulhydratundvigere, så lige et ord om alkoholen. Det skulle eftersigende ikke forstyrre din ketose MEN til gengæld være super effektiv på både rus og tømmermænd. Det kan godt være sundhedsstyrelsen og jeg ikke er enige om kulhydratindtaget, men med alkoholindtaget er vi: kun en enkelt genstand, ik å

Det skal du bruge:

1 dåse kokosmælk (400 ml)
15 g usødet kakao
50 g erytrithol
½ tsk vanille
1 knivspids salt
- og måske lidt rom

Sådan gør du:

Varm kokosmælken op i en lille gryde indtil kokosmælken er jævn og uden klumper. Tilsæt kakao, erytrithol, vanille og salt. Rør det godt rundt.

Du kan eventuelt tilsætte lidt rom, når kokos-choko-mælken er kølet ned til under 70 grader (gerne køligere - fordampning er noget møg). Alkoholen hjælper med at holde isen blød og nem at spise efter lang tid i fryseren - og så smager det bare godt.... men vi kan jo ikke så godt dele rom-is med børn.

Rom eller ej - fordel isen i to-tre tomme syltetøjsglas - helst så der stadig er masser af luft i glasset, når det lukkes. Sæt glassene i fryseren og gå ud og ryst glassene hver halve time i 4 timers tid - eller hvis du har en ismaskine, så brug den. Det er nok lidt mindre besværligt. (Men is er nu altid besværet værd)

Is med kakao

Næringsindhold pr. 100g:

210 kcal

6 g. kulh.*

2 g. protein

21 g. fedt

1 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.