Chokolade uden sukker

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Portioner: 18

Hvad er livet uden chokolade?

Nå, men livet med chokolade er lidt dyrt. Og så skal du være varsom med den, når den er købt for en mindre formue. Varm den op i vandbad. Hurtigt op på 40-45 grader, opløs evt. resterende klumper væk fra vandbadet. Bland hurtigt med resten af ingredienser. Over i en form og vent.

Den skal ikke være opvarmet længe og den må ikke blive for varm. Så bliver den hvid og grim. Du kan ikke blande med hvad som helst, for så skiller den og bliver sær. Den er totalt diva. Kan ikke leve med den, kan ikke leve uden…

Det skal du bruge:

50 g kakaosmør
15 g flor-erytrithol
15 g usødet kakao
et drys meget fint salt

evt. 1 dråbe essentiel pebermynte- eller mandarinolie

Sådan gør du:

Smelt kakaosmør i et vandbad (men lad ikke temperaturen stige til mere end 40-45 grader)

Sigt kakao og erytrithol i kakaosmørret og tilsæt salt og eventuelt lidt smagsgivende essentiel olie.

Hæld chokoladen i forme og køl dem hurtigt i køleskabet (erytritholen vil gerne bundfælde sig - det vil vi ikke så gerne)

Chokolade uden sukker

Næringsindhold pr. 100g:

635 kcal

2 g. kulh.*

4 g. protein

4 g. fedt

6 g. kostfibre

Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.