Der kommer sådan nogle fine tandmærker i fudge, når man tager en bid. Men snart tager man den sidste halvdel, for den smelter imellem fingrene. Og så sidder man der med munden fuld og forsøger at få det sidste af fingrene. Men griseriet er ok, for fudgen er vidunderlig.
Det skal du bruge:
350 g nøddesmør (fx. tahini... som egentlig er fra frø)
100 g sirup (uden kulhydrater)
75 g kokosolie
1 tsk vanille
lidt salt
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienserne i en gryde og lun det over varme indtil det nemt kan røres sammen.
Læg bagepapir i en form og hæld fudge-massen i.
Frys fudgen i et par timer, til den har sat sig.
Skær i tern og opbevar i køleskabet eller fryseren, til det skal spises.
Næringsindhold pr. 100g:
553 kcal
4 g. kulh.*
13 g. protein
40 g. fedt
15 g. kostfibre
Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.