Porrer er bare så undervurderede. De bliver bløde, smagfulde og cremede, når man varmer dem. Totalt yndlingsgrøntsag. Her er de krydrede med herb de provence – en fransk krydderiblanding med timian, rosmarin (mmmm), oregano, merian og sar. På danske butikkers krydderihylder finder jeg kun blandinger uden lavendel – så den tilsætter jeg selv lidt af med en essentiel olie – men det kan også gøres uden.
Porrer er ofte fyldt med masser af sand – der er virkelig tale om grus i maskineriet, når man ikke får renset porrerne godt nok. Mange skyller porrerne først, men jeg foretrækker at skære dem i mundrette bidder (alt andet er selvmål – det er ikke til at tygge de store trevlede stykker) og lade dem skylle i en stor skål med vand, hvor sandet kan bundfældes. Så samler jeg porrerne op med en si eller en hulske bagefter.
Mens porrerne ligger og bader, så kan man sautere løgene. Eller … jeg ved faktisk ikke helt om det hedder sautere, når man ikke kaster rundt med dem. Faktisk skal løgene bare simre i kokosolie. Først bliver de glas-agtige, sådan lidt gennemsigtige. Hvis man har tiden og tålmodigheden, kan man simre så længe at de karamelliseres. Det er en lækker luksus.