En blød og cremet suppe, man kan varme sig på. Den har sødme fra løgene og kokosmælken, mens bacon og champignon bringer umami. Både løg og champignon er i sæson hele året, så retten hører ikke nødvendigvis vinteren til. Supper passer bare godt til de kolde vintre og resten af året er der jo så mange andre grøntsager, man kan variere med.
Suppe af champignon
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Portioner: 2
Det skal du bruge:
50 g løg
200 g brune champignon
150 g bacon i tern
400 ml kokosmælk
10 g gærflager eller parmesan
Sådan gør du:
Skær løg og champignon i små tern og svits dem sammen med bacon i en gryde til champignon er reducerede til halv størrelse, baconen er sprød og løgene klare - bare sådan cirka.
Tilsæt kokosmælk og gærflager/parmesan og rør sammen. Smag evt. til med salt.
Næringsindhold pr. 100g:
189 kcal
4 g. kulh.*
6 g. protein
18 g. fedt
0 g. kostfibre
Just for the record: Når der indgår en sødemiddel af polyoler i opskriften, er de ikke her medtaget som en kulhydrat. På sødemidlets emballage betragtes det som en kulhydrat.