Champignon, løg og porrer

God mad starter med en grøntsag! Mens vi glæder os til foråret må vi varme os på vinterens retter af fx. champignon, løg og porrer…

Porresuppe m. herb de provence

Porresuppe m. herb de provence

Porrer er bare så undervurderede. De bliver bløde, smagfulde og cremede, når man varmer dem. Totalt yndlingsgrøntsag. Her er de krydrede med herb de provence - en fransk krydderiblanding med timian, rosmarin (mmmm), oregano, merian og sar. På danske butikkers...

Suppe af champignon

Suppe af champignon

En blød og cremet suppe, man kan varme sig på. Den har sødme fra løgene og kokosmælken, mens bacon og champignon bringer umami. Både løg og champignon er i sæson hele året, så retten hører ikke nødvendigvis vinteren til. Supper passer bare godt til de kolde vintre og...

Færre kulhydrater

Her på Diet.dk er en samling af opskrifter med et fokus på færre kulhydrater og flere af årstidens grøntsager.

Variationen opstår naturligt når man bruger de grøntsager, der er i sæson.

 

Desserter

Kransekage

Kransekage

Den bliver altså ikke så flot som dem, man køber i butikkerne. Men man får en masse ros for den alligevel. Og det er nok også derfor jeg bliver ved med at lave den selv. Jeg er en sucker for ros!Anyway, så er der nu alligevel andre gode grunde til at lave den selv:...

Man skal jo leve

Keto og LCHF handler mest om hvad man ikke skal spise – kulhydrater! Men kulhydraterne kan ofte erstattes af alternative, der også bringer god smag og lækker konsistens til brød, saucer og kager. 

Alt det andet

Madpyramide på Keto

Madpyramide på Keto

Brugsens gamle madpyramide er sådan et godt redskab til opdeling af, hvilke fødevarer man skal indtage for at få en sund og varieret diæt. På keto må man dog lige lave lidt modifikationer. Eller ok ... ret mange faktisk. 5 % KulhydraterØverst har vi kulhydraterne....